2022-04-08 13:37:22• hírek • Erdélysport.hu

Mit gondol, melyik erdélyi klub vonzza a legtöbb szurkolót a Liga 1-ben? Mutatjuk!

Illusztráció / foto: facebook.com/uta1945arad
Illusztráció / foto: facebook.com/uta1945arad

Mennyien kíváncsiak a Sepsi meccseire? Na és a CFR-re? Erre a kérdésre adunk most választ.

Ebben a szezonban négy erdélyi klub szerepel a román labdarúgó élvonalban. Közülük a Kolozsvári CFR az elmúlt öt év egyeduralkodója, jelenleg is toronymagasan vezeti a tabellát és készül besöpörni zsinórban ötödik bajnoki címét. A Sepsi új név a palettán, hat éve tagja csak a Liga 1-nek, azóta viszont masszív középcsapattá vált: bemutatkozott Európában, szerepelt a rájátszás felső házában és a Román Kupa döntőjében is. A 6-szoros bajnok Aradi UTA 12 év után 2020-ban jutott vissza a legjobban közé, míg a Medgyesi Gaz Metan rendre a biztos bentmaradásést küzd. Vagyis küzdött, amíg csődbe nem ment. De vajon melyik együttes vonzza a legtöbb nézőt a stadionba? A válasz némileg meglepő.

A Gazeta Sporturilor összeállítása szerint a négy erdélyi klub közül az UTA meccsein vannak a legtöbben: a 2020-ban átadott, 12.584 férőhelyes új Neumann Ferenc Stadionban átlagosan 5.650-en szurkoltak ebben a szezonban. Ezzel az aradiak a negyedik helyen állnak a FCSB (10.900), a Rapid (9.750) és a CSU Craiova (6000) mögött.

A második legnagyobb számot a Kolozsvári CFR tudja felmutatni, a sorozatbajnok hazai mérkőzésein átlagosan 3070-en voltak a dr. Constantin Radulescu Stadionban. Ezzel a „fellegváriak” összesítettben az 5. helyen állnak. A tavaly októberben átadott Sepsi Arénát átlagosan 1800-an látogatták az idén, amivel a Sepsi a 8. helyre jó. Medgyesen pedig a klub anyagi lehetőségeivel és a pályán mutatott teljesítményével együtt zuhant az átlag nézőszám is, amely jelenleg 740 fő.

És ha azt hinnénk, ennél biztosan nincs lejjebb, hát nyugodjanak meg, mert van! A szintén csőd közeli helyzetben lévő Academica Clinceni meccseire 330-an voltak kíváncsiak átlagosan, de a kiesés ellen küzdő Chindia Targoviste is csak alig néhány tíz szurkolóval vonz többet.  


További érdekes sporthírekért keresse fel az erdelysport.hu-t!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: